У Хмельницькому взялися за модернізацію дитячого садочка.

1190

У Хмельницькому почали модернізувати «Пізнайка». Програму енергозбереження НЕФКО успішно реалізовують в обласному центрі. Вже майже місяць тривають роботи з утеплення фасаду у ДНЗ №54. Даний садочок обрали невипадково.  Бо, понад тридцять років тому із звичайно закладу створили справжній корабель. Щоправда тоді не врахували ключові моменти економії природних ресурсів.

Гарний всередині  – занедбаний зовні. Тридцять років тому у Хмельницькому збудували унікальний дитячий садочок. З гори його форма нагадує корабель. Нині такий він – єдиний у області. Неймовірно красивий, та зовсім не практичний. Садочок – енергозатратний. В опалювальний сезон його утримання місцевому бюджету влітає у копійчину.

Тому відділом енергоефективності Хмельницької міської ради було прийнято рішення щодо модернізації навчального закладу. Гроші шукали в Північної екологічної фінансової компанії, або НЕФКО. Вони проводять кредитування садочків, шкіл та лікарень. За цей проект взялися через його унікальність. Тут планують утеплити фасад та відремонтувати покрівлю. Замінять вікна та вхідні двері. Встановлять новий тепловий котел та енергозберігаючі лампочки. Крім того ,замінять вентиляцію у харчоблоці та в басейні. Тут діти займаються по два рази на тиждень.

Ремонт триває третій тиждень. За цей час тут встигли виконати значну частину будівельних робіт.  Завершення планують на листопад поточного року.  Обіцяють, після закінчення зовнішній вигляд не зіпсують – кораблик залишиться, утім змінить дещо змінить своє обличчя – на краще.

" " " "