У Хмельницькому з’явиться власне відділення гемодіалізу

1194

У Хмельницькому з’явиться власне відділення гемодіалізу. Його відкриють на території міської лікарні. Приміщення вже готове. Справа – за обладнанням. На нього кошти має виділити держава, адже, видатки на цю статтю передбачені державним бюджетом. До слова, наразі єдиний медичний заклад, який проводить гемодіаліз – це обласна лікарня. Вона обслуговує всіх жителів краю, і, зазвичай, як твердить міський голова, городян приймають в останню чергу – буквально посеред ночі, що максимально незручно для пацієнтів.

Поки це приміщення пусте, бо ремонт тут щойно завершили. Влада міста виділила кошти, аби відкрити власне відділення гемодіалізу.

Наразі в обласному центрі – 74 пацієнти, котрі потребують лікування на апараті штучної нирки. Власне вони і стали ініціаторами створення відділення гемодіалізу в місті. До цих пір городяни проходили процедуру в обласній здравниці разом із рештою жителів краю. Стояли в довжелезних чергах. І зачасту життєво необхідне лікування отримували останніми – посеред ночі.

Приміщення й справді уже готове. Приймати хворих тут можна було б хоч завтра. Теоретично. Практично ж робити це почнуть лише за кілька місяців.

" " " "