У Хмельницькому запрацювало територіальне управління ДБР.

812

У Хмельницькому запрацювало територіальне управління Державного бюро розслідувань. Від кінця минулого року слідчі новоствореного органу відкрили 410 кримінальних проваджень проти правоохоронців, військових та топ-посадовців. Це – результат роботи в 5 областях, на котрі розповсюджується сфера діяльності територіального управління. 45 справ уже направили на розгляд до суду. І це – лише початок роботи, переконує керівництво нового правоохоронного органу.

Хмельницька, Вінницька, Рівненська, Житомирська і Чернівецька – саме в цих областях проводить свою діяльність територіальне управління ДБР. Працювати лише почали, а вже мають перші результати. 410 кримінальних проваджень уже в процесі розслідування.

Наразі в суді – 45-ть обвинувальних актів. Фігурантів не  називають – посилаються на таємницю слідства. Хоча, не приховують, левова частка злочинів, котрі розслідують, скоєні правоохоронцями. 130 кримінальних проваджень відкриті або за фактом, або за зверненням громадян щодо порушень копами процедурних моментів. Останні не завжди приводять до кримінальної відповідальності.

Додають, такі звернення зазвичай збільшують навантаження на слідчих, роботи в яких й без того не бракує. Чимало справ додають й інші правоохоронні відомства. В територіальному управлінні кажуть, їх розслідують у взаємодії.

Чоловіку вже оголосили про підозру. Слідчі дії тривають. В ДБР додають, не лише правоохоронці лідирують за кількістю відкритих ними кримінальних проваджень Чимало справ – проти військових. Злочини, вчинені ними під час служби – також компетенція ДБР.

Найпоширенішими злочинами серед військових є самовільне залишення служби, додають в ДБР. А, от, чим гребують високопосадовці – поки не розголошують. Злочини, вчинені ними – також в компетенції новоствореного територіального управління. Там обіцяють, лишень наткнуться на випадок зловживання в 5 підконтрольних областях – винного знайдуть і притягнуть до відповідальності.

 

" " " "