У Хмельницькому змагалися юні туристи

1045

Можливість випробувати свої сили та здобути новий досвід. У Хмельницькому відбулися змагання з техніки пішохідного туризму. Такий турнір в обласному центрі проходить вдев’яте та щоразу збирає все більше учасників. Так, цього року географія змагань розширилася аж на чотири області – Вінницьку, Чернівецьку, Тернопільську та Хмельницьку.

Пішохідним туризмом Коля Шаповал почав займатися ще шість років тому. Сьогодні юнак – вже чемпіон України з цього виду спорту, а відповідно, – один з фаворитів змагань у Хмельницькому. Аби бути кращим, каже юний турист, багато не потрібно – достатньо віри у свої сили та бажання підкорювати нові вершини.

Ліза Нашемпа – учасниця турніру з Кам’янця-Подільського. Пішохідний туризм дівчина полюбила ще п’ять років тому. За цей час, розповідає, досягла чимало, втім, найважливіше те, що зі звичайного спорту пішохідний туризм переріс в улюблене хобі.

Окрім Лізи, у команді – ще 17-ро кам’янчан. Саме стільки учасників представляють Квітку на Камені у Хмельницькому. Усі – і старші, й молодші, налаштовані тільки на перемогу.

Окрім кам’янчан, перемагати прибули й інші туристи, котрих, до слова, більше ніж сотня. За дев’ять років, саме стільки часу проходить турнір з техніки пішохідного туризму, це чи не рекордна кількість учасників. До того ж цього року географія змагань розширилася аж на чотири області – Вінницьку, Чернівецьку, Тернопільську та Хмельницьку.

Команди – абсолютно різні, як за рівнем професійної підготовки, так і особистої майстерності кожного з учасників. Тож, одні прибули випробувати свої сили, інші –  здобути новий досвід.

Насправді, головне – не перемога, а новий досвід та відточені навички, а також вшанування пам’яті Юрія Юхимчука. У 2004 році президент обласної федерації спортивного туризму пішов з групою альпіністів підкорювати Ельбрус. І зник. Групу хмельничан знайшли у 2017. Саме у честь Юрія Юхимчука і влаштовують міський турнір. У першу чергу, для того, аби показати – справа його життя  має продовження.

" " " "