У Хмельницькій АЕС закрили на ремонт перший енергоблок

ХАЕС відключила від мережі перший енергоблок для проведення капітального ремонту

862

Сьогодні, 28 квітня о півночі на ХАЕС, для проведення планового капітального ремонту, котрий триватиме протягом 127 діб, відключили від державної енергосистеми перший енергоблок. Про це повідомила прес-служба Хмельницької атомної електростанції.

Так, наразі в Україні в режимі постійної експлуатації перебуває 12 з 15 енергоблоків вітчизняних атомних електростанцій. Наразі ремонтні роботи проводяться на енергоблоці №3 Запорізької АЕС (триває 44-а доба середньо планового ремонту), на блоці №6 тієї ж електростанції триває 11-а доба капітального планового ремонту.

Слід зазначити, що показники радіаційного фону на проммайданчиках усіх АЕС перебувають в нормі. Теж саме стосується показників пожежної та екологічної безпеки.

Читайте також: “Навіть тварини плакали разом з хазяями” — одкровення свідка подій аварії на ЧАЕС

Хмельницька АЕС у складі двох енергоблоків (ВВЕР-1000) загальною потужністю 2000 МВт розташована в Нетішині (Хмельницька обл.).

“Енергоатом” є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

" " " "