У Хмельницькій міській лікарні скорочують відділення: що тепер буде

Повідомлення про скорочення отримав персонал відділення малоінвазивної хірургії

6185

Персоналу  повідомили, що до 2 лютого  їхня відділення буде ліквідоване, а вони самі підлягають скороченню. Про це написав, зокрема, на своїй сторінці у Facebook завідувач відділення Леонід Щерба.

“Незрозуміло одне, для чого це робиться? Всі роки існування жодних нарікань на роботу відділення небуло. Всі вимоги сьогоднішньої реформи були закладені ще 17 років тому, під час його відкриття. Відділення “робило” показники лікарні по сучасних хірургічних втручаннях. За ці роки передані по профільних відділеннях урологічні, гінекологічні, ЛОР та травматологічні операції, та незважаючи на це -кількість пролікованих хвориз з року в рік зростала”, – пише лікар.

Проте не все насправді так розпачливо як виглядає на перший погляд. По-перше, як пояснив журналістам “Є” в.о. головного лікаря цього медзакладу  Михайло Соболь, йдеться не про ліквідацію відділення, а його приєднання до хірургічного відділення № 1. Тобто людей, яких скоротять у цьому відділенні, не виставлять на вулицю, а просто переведуть на інше місце роботи. Медсестрам запропонують перейти до відділення реанімації, а хірургам – у перше хірургічне відділення.

Таку реорганізацію керівник лікарні пояснює тим, що відділення малоінвазивної хірургії, яке 17 років тому створювалось для втілення інноваційних технологій, до цього часу свою функцію вже вичерпало. Малоінвазивні методи хірургічного втручання тепер виконуються у багатьох відділеннях лікарні і не потребують  окремої структурної одиниці. Крім того, навантаження на одного лікаря у цьому відділенні набагато нижче, ніж в інших. Тому існування такого окремого структурного підрозділу нерентабельне та позбавлене сенсу.

Дивіться також: Надсучасне обладнання отримала Хмельницька міська лікарня

У свою чергу, завідувач відділення Леонід Щерба  наводить інші аргументи. Відділення ніколи не стоїть порожнім. Воно проводить планові хірургічні втручання і черга бажаючих оперуватись у відділенні розписана на 2-3 вперед, каже доктор.

Наступного дня після повідомлення про скорочення, 3 грудня, на сайті електронних петицій з’явилась петиція за підписом Оксани Каракули ” Про скасування рішення щодо закриття відділення малоінвазивної хірургії Хмельницької міської лікарні“.

“Відділення створено 17 років тому. За ці роки жодних нарікань на роботу відділення не було. Всі вимоги сьогоднішньої реформи були закладені ще під час його відкриття. І це працює. До 800 операцій на рік на 10 ліжках – 3 хірурги.
Це відділення потрібно зміцнювати, а не закривати. Містяни мають право на якісну медицину. Чи маємо працювати на знищення всього хорошого?” – запитує авторка петиції.

Вона закликає хмельничан підтримати її петицію та поставити підписи під нею.

 

" " " "