У Хмельницькій міській раді вшанували ліквідаторів Чорнобильської АЕС

781

Катастрофа, що змінили українців. У Хмельницькій міській раді вшанували ліквідаторів Чорнобильської АЕС. Традиційно присутнім вручили відзнаки та подарунки. Головна мета – вкотре привернути увагу людства до наслідків катастрофи, яка змінила сучасну історію.

Аварія, яка забрала життя та здоров’я кількох тисяч українців. Щороку у Хмельницькому вшановують учасників ліквідації наслідків атомної катастрофи на Чорнобильській АЕС. 14 грудня – це день, коли люди перемогли мирний атом. 34 троки тому було завершено будівництво захисного саркофагу над четвертим реактором. Нині ліквідаторів без перебільшення можна назвати героями, які живуть серед нас.

В області ліквідаторів – близько дев’яти тисяч. Міська організація налічує понад півтори тисячі людей. Від місцевої влади вони отримують щомісячну виплату.

Окрім цього за міський кошт чорнобильцям організовують путівки на лікування.

До вшанування ліквідаторів долучилися й помічники народного депутата України Сергія Лабазюка.

У міській раді виділили ділянку під сквер Героям Чорнобиля. До наступної річниці там планують облагородити територію. Також міськрада звернулася із проханням до президента України, аби наступний рік оголосити Роком ліквідаторів.

" " " "