У Хмельницькій області відновлено ще один аварійний міст

У Білогірському районі завершили ремонтно-будівельні роботи на аварійному об'єкті інфраструктури

1911

На Хмельниччині у Білогірському районі завершили ремонтно-будівельні роботи з відновлення аварійного мосту. Про це повідомила прес-служба САД.

Мова йде про міст, що пролягає через суходіл на територіальній дорозі Т-23-01 Білогір’я – /Р-26/, (12 км с. Хорошів Білогірського району).

За словами шляховиків, стара конструкція перебувала в аварійному стані, тож її повністю замінили на металеву. Так, на повністю заармованій та забетонованій основі встановили трубу діаметром півтора метри та довжиною 16 метрів. Окрім цього конструкцію зміцнили геотекстильними поліестерними сітками з високою міцністю. Також нову конструкцію обладнали надійним бар’єрним огородженням.

Аби запобігти можливим зсувам грунту, міст облаштуваги так званими габіонними конструкціями. Тобто берегоукріпними спорудами, які заповнені природним каменем та легко увязуються між собою дротом. Гнучка стіна, яка утворюється в результаті, запобігає зсувам грунту та досить не погано фільтрує воду.

Дивіться також: Рекордний обсяг фінансування. На Хмельниччині продовжують ремонтувати дороги

Однак слід зазначити, що роботи завершені ще не повністю. Залишилося покласти нове асфальтобетонне покриття, що заплановано вже на наступний рік.

" " " "