У Хмельницькому через п’яних батьків півторарічна дитина мало не померла від голоду

Працівники ювенальної превенції вилучили малюка з неблагополучної сім'ї

1386

В обласному центрі до працівників Південно-Західного відділення поліції надійшло повідомлення про неналежне виконання батьківських обов’язків, в результаті якого півторарічна дитина мало не загинула від голоду. Про це повідомила прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

До правоохоронних органів звернулися сусіди неблагополучної сім’ї. Люди були занепокоєні  антисанітарними умовами проживання півторарічного хлопчика, батьки якого постійно вживають спиртне.

Після отримання повідомлення на вказану адресу одразу ж направили ювенальних поліцейських для перевірки достовірності отриманої інформації. Коли правоохоронці опинилися у квартирі сім’ї, тривога з боку сусідів підтвердилася. Мати півторарічного хлопчика була дуже п’яна. В оселі брудно, антисанітарія, неприємний запах, відсутня їжа для дитини, однак при цьому є чималі запаси алкогольних напоїв.

“Хлопчик уже декілька днів був в одному одязі, брудний та голодний. Зі слів сусідів, жінка зловживає алкогольними напоями, не доглядає за сином та залишає його на прикуту до ліжка матір. Батько теж вживає алкогольні напої. Сусіди постійно підгодовували хлопчика”, – розповіли ювенальні поліцейські.

Після побаченого полісмени одразу ж викликали на місце працівників медичної служби, аби ті оглянули та надали усію необхідну допомогу зголоднілій дитині. В подальшому хлопчика тимчасово помістили у Хмельницькій міській дитячій лікарні.

При цьому слід зазначити, що матір хлопчика, зі слів копів, навіть не стала цікавитися про подальшу долю її дитини, не могла відповідати на запитання та навіть була не в змозі назвати ім’я дитини та дату її народження.

Дивіться також: Насильство у родині – як зарадити біді

У медзакладі хлопчика помили, одягнули у чистий одяг та нагодували. Тим часом на його матір вже склали відповідні адміністративні протоколи та направили їх до суду. Крім того повідомлено службу у справах дітей, яка згідно з чинним законодавством України прийматиме рішення про подальшу долю дитини.

" " " "