У Хмельницькому чоловік видерся на 40-метровий кран, аби звести рахунки з життям

Надзвичайнику, який піднявся, щоб йому допомогти, дві години довелось умовляти відчайдуху не робити фатального кроку

1541

У Хмельницькому надзвичайникам вдалося попередити трагедію, що могла статись на одному з будівельних майданчиків в обласному центрі. Вони врятували чоловіка, який видерся на верхівку 40-метрового будівельного крану та готувався зістрибнути з нього.

Про відчайдуху на крані рятувальників сповістили працівники будівельного майданчику, на території якого усе це сталося, інформує прес-служба обласної ДСНС.

 

Отримавши телефонний дзвінок, чергове відділення рятувальників, не гаючи ані секунди, вирушило на Прибузьку вулицю, звідки надійшов тривожний сигнал. Надзвичайники прибули на автомобілі, що має висувну драбину, здатну сягнути вгору  до 60 метрів.

Завдання було непростим. Чоловік видерся на саму маківку крана і міг будь-якої миті або зістрибнути звідти, або випадково не втриматись і впасти.

За порятунок відчайдухи взявся командир відділення Сергій Семенов, який піднявся на драбині до самогубця та зав’язав із ним розмову. Йому довелось одночасно поєднувати навички рятувальника і психолога. Адже чоловік перебував у явно збудженому стані.

Дві години надзвичайнику довелось умовляти самогубця від здійснення задуманого. Він передав йому воду та цигарки і продовжував з ним спілкуватись.

Зрештою після двогодинної розмови на висоті 40 метрів, чоловіка вдалось, таки, умовити спуститися на землю.

Коли він вже був у повній безпеці, чоловіка передали поліцейським. Ті мають з’ясувати, що спонукало його до такого відчайдушного кроку.

" " " "