У Хмельницькому дитяча школа мистецтв пускає коріння в мікрорайонах

Дітям з мікрорайону Дубове тепер не доведеться їхати в цент на заняття з живопису та хореографії

1447

Філія Хмельницької дитячої школи мистецтв почне працювати у мікрорайоні Дубове. Вона працюватиме безпосередньо при загальноосвітньому навчальному закладі – НВК №2. У філії займатимуться близько двох сотень дітей. Таке рішення ухвалила 35-та сесія Хмельницької міськради.

Рішення сесії не з’явилось на порожньому місці. Йому передувало анкетування дітей, які навчаються в НВК №2. В результаті анкетування виявили бажання займатись у філії школи мистецтв майже три сотні дітей.

Читайте також: Вже за два дні у Хмельницькому: Андріївські вечорниці для Андріїв, Андрійовичів і не тільки

При НКВ №2 функціонуватимуть два творчі класи – образотворчого мистецтва та хореографії. Таким чином, дітям, які проживають у дубовому, не доведеться їхати аж у центр на додаткові заняття. Вивчати ази мистецтва та прилучатись до нього вони відтепер зможуть у своїй школі – там, де здобувають загальну освіту.

Незважаючи на те, що в наступному році бюджет обласного центру буде вкрай обмежений у коштах, місто знайшло змогу виділити 9 штатних одиниць для викладання у філії школи мистецтв. Вісім із цих дев’яти місць належатимуть викладачам, і одна посада буде адміністративна.

" " " "