У Хмельницькому горів склад автозапчастин: причина займання невідома

Діями рятувальників, що гасили пожежу, керував спеціально створений штаб

1201

У Хмельницькому сьогодні  близько 15-ї години спалахнув склад із автозапчастинами на вулиці Заводській. Сигнал про пожежу надійшов на лінію “101” о 15.30 – повідомляє прес-служба обласного управління ДСНС.

На Заводську негайно помчали пожежні автомобілі із черговими відділеннями рятувальників. На момент їхнього приїзду полум’я вже біснувалося на площі у 160 квадратних метрів та загрожувало будь-якої миті перекинутися на сусідні складські приміщення.

Двобій із вогнем видався для пожежників непростим. Їдучий дим не давав працювати без захисних масок. А тут ще й на палаючому складі було немало легкозаймистих матеріалів, які горіли та плавилися, сповнюючи все довкола смородом, густим непроглядним димом і створюючи нестерпно високу температуру.

Усе це людям вдалося приборкати. Безпосередньо на місці пожежі розгорнули оперативний штаб, який керував діями рятувальників. Загалом на герць із вогнем стали три десятки бійців ДСНС. На пожежі працювали 8 одиниць спецтехніки.

Зрештою до 16.01 пожежу вдалося локалізувати, а трохи більше, ніж за півгодини, її приборкали. Завдяки титанічним зусиллям  рятувальників полум’ям вдалося зупинити і не дати йому захопити сусідні склади.

На щастя, людських жертв не було. Причина загоряння невідома. Її мають з’ясувати фахівці.

" " " "