У Хмельницькому кіберполіція викрила підпільне виробництво імпортних харчових продуктів

382

Фасильфіковану оливкову олію, вино, хамон, фісташки, каву, чай та інші продукти виробляли та пакували у Хмельницькому, Києві, Львові та Київській області.

Фото: кіберполіції України

У понеділок, 15 листопада, кіберполіція разом із Головним слідчим управлінням Нацполіції викрили мережу виготовлення підроблених харчових продуктів.

«Виробничі цехи та складські приміщення правопорушники розмістили у Києві, Львові, Хмельницькому та Київській області. У них фігуранти виготовляли та зберігали оливкову олію, вино, хамон, фісташки, цукерки, чай, каву та інші продукти харчування. Товар фасували в упаковки з назвами та логотипами відомих світових виробників», – інформують у департаменті кіберполіції Нацполіції України.

Продавали таку продукцію через Інтернет-магазини, сайти оголошень та на великих гуртових ринках по всій Україні. Кіберполіція виявила навіть факти збуту у сусідні країни.

Фото: кіберполіції України

Наразі затримано 18 осіб, що підозрюються у незаконному продажі фальсифікату.

Правоохоронці вилучили близько 60 тонн сировини. Ще 160 тонн виявили вже готової продукції.

Фото: кіберполіції України

«Також вилучено поліграфію з логотипами брендів, прилади для пакування чаю та кави, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, принтери, «чорнові» записи, транспортні засоби та 4,5 млн гривень. На вилучене майно фігурантів судом накладено арешт», – інформують у департаменті кіберполіції.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знаку для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) КК України. Слідчі дії тривають.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора України.

 

" " " "