У Хмельницькому можуть залишити відділення малоінвазивної хірургії у міській лікарні

Петиція із відповідною вимогою набрала необхідну кількість голосів, і тепер її розглядатимуть у міськвиконкомі

2310

Процесу ліквідації відділення малоінвазивної хірургії у Хмельницькій міській лікарні можуть дати зворотній хід. Петиція щодо скасування рішення про закриття цього відділення, розміщена сайті міськради, назбирала необхідну кількість голосів. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Нагадаємо, таку петицію за авторством хмельничанки Оксани Каракули, було оприлюднено 3 грудня. У ній йшлося про те, що співробітники відділення малоінвазивної хірургії одержали попередження про ліквідацію їхнього підрозділу. Процес ліквідації має бути завершений до 2 лютого наступного року.

“Відділення створено 17 років тому. За ці роки жодних нарікань на роботу відділення не було. Всі вимоги сьогоднішньої реформи були закладені ще під час його відкриття. І це працює. До 800 операцій на рік на 10 ліжках – 3 хірурги. Це відділення потрібно зміцнювати, а не закривати. Містяни мають право на якісну медицину. Чи маємо працювати на знищення всього хорошого? Прошу підтримати цю петицію”, – пише її авторка.

Читайте також: У Хмельницькій міській лікарні скорочують відділення: що тепер буде

З першого дня від опублікування містяни почали активно підписувати петицію. Тож іще 24 грудня збір підписів під нею завершено, бо їхня кількість уже перевищила необхідний мінімум.

Тепер міська влада буде змушена розглянути петицію та зробити висновки. Міський голова має доручити вивчення цього питання працівникам міськвиконкому. А згодом, із їхніми висновками, питання буде винесено на засідання виконкому міської ради, де й ухвалять остаточне рішення.

" " " "