У Хмельницькому на Алеї Слави відкрили пам’ятник Олександрові Бойку

1103

У Хмельницькому відкрили пам’ятник воїну АТО Олександру Бойку. Два роки тому група розвідників на чолі з полковником потрапили під щільний обстріл противника. Під час бою командир дістав численні кульові поранення, не сумісні з життям. Чимало хмельничан прийшли порощатися із героєм, а через рік, після поховання, йому відкрили пам’ятник на Алеї Слави.

Сила, гордість, смуток та співчуття. Такі емоції переповнювали хмельничан під час відкриття пам’ятника спецпризначенцю, полковнику Національної гвардії України Олександрові Бойку. Вихідними на Алеї Слави, що в мікрорайоні Ракове, зібралися військовослужбовці, волонтери активісти та родичі і друзі Героя, аби в черговий раз вшанувати його пам’ять.

Два роки тому група розвідників на чолі з полковником Бойком потрапили під щільний обстріл противника поблизу села Катеринівка та окупованого міста Первомайск. Під час бою командир дістав численні кульові поранення, не сумісні з життям. Через обстріли, тіло командира не вдалося евакуювати з поля бою. Лише через деякий час вдова домоглася, аби Олександра знайшли.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня, Почесна відзнака Хмельницької міської громади «Мужність і відвага», «Почесний громадянин міста Хмельницького» – всі ці звання та нагороди отримав Олександр Бойко, який усе життя присвятив військовій службі та захисту країни.

Після урочистого посвячення більш ніж двохметрового монументу, дружина воїна Світлана просила українців пам’ятати усіх, хто загинув за Україну та дякувала тим, хто зараз захищає наше мирне небо.

Пані Світлана каже, підтримка, яку вона має протягом цих двох років від усіх друзів, родичів та бойових побратимів, для неї та її сім’ї є безцінною.

Загалом за 6 років російсько-української війни лише з Хмельниччини загинуло понад 230 воїнів, 30 яких родом з обласного центру.

" " " "