У Хмельницькому на Великдень народилося троє левенят

Молода мами і її малята почуваються нормально

1413

У Хмельницькому реабілітаційному центрі для диких тварин – чергове, і вже традиційне, поповнення. Левиця Тіара привела трьох малюків. Малята народились якраз на Великдень, відразу додавши клопотів керівнику реабілітаційного центру Сергію Пальохіну. Втім, ці клопоти приємні, як і все, що пов’язане із народженням здорових дітей.

Поки Тіара нікого до себе та своїх діточок не підпускає, левиця бавить їм сама. Тому наразі ніхто не може сказати, хто там народився: хлопчики чи дівчатка. Але те, що малята здорові та почуваються нормально, можна визначити візуально: дітлахи мобільні і не дають своїй мамі нудьгувати. Молока у левиці вистачає, тож діти наїдаються досхочу.

Левиця Тіара та її “чоловік” лев Амур, незважаючи на те, що мешкають у неволі, регулярно приводять потомство. Причому зазвичай діти у них народжуються двічі на рік – навесні та восени. Недарма ж у лева таке ім’я – Амур. Та очевидно цьому сприяють і гарні умови, створені для тварин у притулку.

Для двох дорослих левів тут збудований вольєр на 140 квадратних метрів. І це при тому, що відповідно до норм можна було б задовольнити хижаків і 60 квадратами. Однак Сергій Пальохін надав їм більшу “жилплощу”. Для Тіари, яка до “пальохінського курорту” поневірялась у тісній клітці цирку, такі умови взагалі – справжній шик. Вольєр складається з двох половин: утепленої зимової та не утепленої – на весняно-літню пору.

Зараз Тіара бавить малюків на літній половині. Коли вони трішки підростуть і зміцніють, мати дозволить їх оглянути ветеринарам. А згодом, коли дітлахи зовсім стануть самостійними, Сергій Пальохін має намір передати їх у дику природу – в якийсь із природних заповідників Австралії або Південної Африки. Зараз у світі через вандалів, що влаштовують сафарі на диких хижаків, дуже зменшилась популяція цих гордих і красивих звірів. Щоправда, для того, аби реалізувати свій задум, Сергію Пальохіну знадобиться сприяння держави – його зусиль і впливу не вистачить на те, щоб відправити юних левів через стільки кордонів і так далеко.

" " " "