У Хмельницькому обласному протипухлинному центрі відкрили сучасний операційний блок.

1885

У Хмельницькому обласномупроти пухлинному центрі відкрили сучасний операційний блок. Ремонтні роботи тривали близько року. Вартість проєкту- 11 мільйонів гривень. Більша частина коштів – з Державного фонду регіонального розвитку. Решта – з обласного бюджету та Національної спілки здоров’я.

Лікування за європейськими стандартами.  У Хмельницькому обласному протипухлинному центрі  відкрили сучасний операційний блок. Ці світлини зроблені напередодні ремонту. У таких умовах онкологи оперували  35 років. Нині ж операційна відповідає усім вимогам сучасної медицини.

Окрім того, для безпеки лікарів, зробили спеціальне покриття, яке має заземлення. Воно  контактує з усім електричним обладнанням. Також закупили сучасні хірургічні лампи і нові функціональні столи.

Створили окрему – п’яту – операційну,  спеціально під малоінвазивну хірургію. Для цього придбали сучасну лапароскопічну стійку, яка дозволяє виконувати широкий спектр оперативних втручань, в тому числі на органах черевної порожнини.

Загалом обладнання придбали у кожну операційну залу. Здебільшого це апарати дихання та анестезії.

Тривали ремонтні роботи  8 місяців.  Вони ще не завершені, додає Вячеслав Мороз.  Наразі там залишились деталі.  Загалом на операційний блок витратили близько 11 мільйонів.  Це кошти з Фонду регіонального розвитку, обласного бюджету та НСЗУ.

" " " "