У Хмельницькому очищуватимуть Південний Буг за допомогою “корисних” водоростей

Екологи очікують, що спеціальна одноклітинна рослинна наситить води Південного Бугу киснем

729

У Хмельницькому екологи вирішили очистити води Південного Бугу за допомогою “корисної” одноклітинної водорості. Про це повідомило видання “НГП”.

Так, днями хмельницькі екологи вселили у Південний Буг 50 кілограмів пасти спеціальної “корисної” водорості – хлорели, котру вже понад 45 років вирощують на одному з підприємств Вінницької області. Загалом 50 кілограмів одноклітинної рослини обійшлися місту приблизно в 50 тисяч грн.

Очікується, що водорості очистять води Південного Бугу від так званого цвітіння та збагатять їх киснем, оскільки хлорела збагачує воду киснем та не дає розвиватися синьо-зеленим водоростям, котрі викликають цвітіння.

Дивіться також: Південний Буг із поповненням. Волонтери запустили 400 кілограмів зарибку

У той же час водорість є кормом для риби. Екологи кажуть, що завдяки хлорелі можна позбутися неприємного запаху та покращити загальний екологічний стан водойм.  Вперше у Хмельницькому хлорелу випробували минулоріч навесні. І це дало позитивний результат. Як показали лабораторні дослідження — якість води покращилася.  У майбутньому за допомогою хлорели планують очищувати й інші водойми Хмельницької територіальної громади.

" " " "