У Хмельницькому парку Чекмана оновили «Автомістечко».

784

3 вересня з парку Чекмана зникло шість скульптур Микола Мазура із серії «Автомістечко». Виявилося, їх забрали на реставраційні роботи. Вже за кілька днів цілими та яскравими повернули на місце. Як нині виглядають тридцятирічні велосипеди, мотоцикли та інші чудернацькі творіння Мазура ?

Знову черга дійшла до парку Чекмана. Минулого року там капітально відремонтували композицію «Космодром». Зараз змін зазнало «Автомістечко». Шість з дванадцяти скульптур виглядають, як новенькі. Усі кольори відповідають тим, що задумувалися митцем. Вже із самого ранку  їх жваво обліпили діти.

Пані Наталія на прогулянці з маленьким синочком. Сюди приходять щонайменше раз на тиждень. Обновки зацінили одразу. Каже, паркові скульптури – візитівка міста.

На відкритий урок до парку прийшли першокласники. Поки вони граються на оновлених скульптурах, їх навчають спостерігати за природою.

З міського бюджету на оновлення виділили 65 тисяч гривень. Підрядника знайшли дуже швидко. Та й вони з реставрацію впоралися миттєво. У цьому допоміг новий метод зняття старої фарби.

До слова, ремонтувати скульптури Мазура почали лише у 2018 році. До того тридцять років вони стояли у занедбаному вигляді. Тепер планують поступово відреставрувати усю спадщину  видатного хмельницького скульптора.

" " " "