У Хмельницькому пільговики тепер можуть їздити в тролейбусі лише за гроші

На період дії карантину міська влада вирішила призупинити пільгові перевезення пасажирів

3097

Відтепер пенсіонери та решта пасажирів пільгових категорії, мають змогу їздити в муніципальному транспорті лише за гроші. Дію пільг призупинено від сьогодні, 20 березня, йдеться у повідомленні на сайті Хмельницької міської ради.

У повідомленні зазначено, що пільгові перевезення призупиняють не назовсім, а лише тимчасово. Причому скасування пільг діятиме незалежно від того, до якої форми власності належить  транспорт (приватний чи міський). Таке рішення було ухвалене на позачерговому засіданні міськвиконкому. Днем раніше пільги скасували у Кам’янці-Подільському.

“Першочергово ми маємо забезпечити довезення на робочі місця людей, які забезпечують життєдіяльність міста, а саме: медичних працівників, «надзвичайників», працівників комунальних підприємств тощо”, – зазначив заступник міського голови Андрій Бондаренко.

Крім того, таким рішенням міська влада також свідомо обмежує пересування пільговиків, більшість яких належить до вікових груп, в яких спостерігається найвища летальність від коронавірусу.

Читайте також: У Хмельницькому не робитимуть тести на коронавірус на першу вимогу хворих – головлікар інфекційної

До речі, вчорашні спостереження показали, що в міському транспорті їздить немало людей старшої вікової групи. Звісно, в усіх трапляються нагальні особисті справи, які не можуть зачекати. Решті ж краще у цей тривожний період відсидітися дома.

" " " "