У Хмельницькому планують розчищати Південний Буг. Знову.

772

Річку Південний Буг почали розчищати ще минулого року. Всього заплановано розширити гирло на понад семи кілометрах. В управлінні житлово-комунального господарства кажуть, такі роботи допоможуть покращити стан водойми, тому їх необхідно виконати якнайшвидше. Додають, наразі працюють над виготовленням проектної документації, а, тому, техніка не працює. Автор: Минулого року робітникивзялися за розчистку на Південному Бузі. Там розширили гирло та вивезли

Проте цього річ   на берегах – ані техніки, ані екскаваторів.Усе, кажуть в управлінні житлово-комунального господарства, через зміни до законодавства.

Роботи на ділянці від Трудової до Бандери призупинили тимчасово Водойму  до цього часу уже розчистили, потрібно ще  порівняти грунт.Проєкт має пройти  процес оцінки впливу на довкілля. А поки він триватиме, ніяких договорів з підрядниками укладати не можна. Тож  техніка запрацює тут уже у 2020 році.

Наступним етапом стане розчистка річки на ділянці від  вулиці Трудової до об’їзної дороги. Гирло річки там планують розширити.  Наскільки затягнуться роботи і яка їх вартість стане відомо  після  низки експертиз.

 

 

 

 

" " " "