У Хмельницькому поліцейські зустрілися з ромами та попередили їх про небезпеку

На знак подяки поліцейським роми розважили їх циганськими піснями

979

У Хмельницькому працівники обласного управління поліції поспілкувалися із представниками ромської національності, які проживають  на території нашої області, йдеться у повідомленні прес-служби обласного управління поліції.

Хмельниччина – регіон багатонаціональний. Окрім українців і нашому краї проживає багато людей різних національностей, у тому числі і ромів. В нашій області налічується близько 130 місць, де роми проживають компактно, та одне місце, у Хмельницькому,  де вони мешкають тимчасово.

Назвати точну чисельність громадян ромської національності на території нашої області не  береться ніхто – через те, що вони постійно мігрують. Однак за приблизними підрахунками їх тут проживає близько 950 осіб. 350 із них – неповнолітні  діти.

На жаль, у деяких регіонах України траплялися випадки нападів радикально налаштованих угруповань на місця проживання ромів. І, як не прикро, деколи й самі вони провокують радикалів своїм стилем життя. У нас на Хмельниччині, на щастя, такого не було.

Читайте також: На Хмельниччині заїжджа банда вчинила розбій: хроніка подій

Таким спокоєм великою мірою можна завдячувати профілактичній роботі, яку проводять поліцейські із громадянами ромської національності, а також із молодіжними радикально налаштованими угрупованнями, які можуть бути для ромів потенційно небезпечні.

Роми, зі свого боку, також задоволені роботою поліції. Кажуть, що завдяки місцевим правоохоронцям почуваються у спокої. На знак подяки поліцейським за їхню турботу гості заспівали їм кілька різдвяно-новорічних пісень, акомпануючи собі на гітарі.

" " " "