У Хмельницькому помер проректор Національного університету Михайло Войнаренко

Михайло Войнаренко кілька днів тому потрапив до лікарні з підозрою на коронавірус

5436

У Хмельницькому пішов із життя проректор національного університету Михайло Войнаренко. Про смерть професора сповістили його колеги, викладачі ХНУ.

Доктор економічних наук, професор, член-кореспондент Національної академії наук, а ще – заслужений діяч науки і техніки України, орденоносець – у Михайла Войнаренка було багато відзнак.

Він зробив чималий внесок у вітчизняну науку та у виховання молодої плеяди українських науковців і зміцнення міжнародних зав’язків Хмельницького національного університету.

Завжди доброзичлий, усміхнений, легкий на підйом і стрімкий у рухах, професор Войнаренко був улюбленцем студентів і гарним колегою. Цьогорічного літа Михайло Петрович відзначив своє 70-річчя. Але, знаючи Войнаренка, ніхто б і не повірив, що йому вже стільки літ.

 

Крім наукової діяльності, доктор економічних наук Войнаренко мав ще одну пристрасть, яку проніс крізь усе своє життя. Він писав вірші. Багато його поезій покладені на музику, і зараз його пісні можна почути не лише в Україні, але й за її кордонами.

Колеги казали, що після кількох днів перебування у лікарні Михайлу Петровичу вже стало краще, і він іде на поправку. На жаль, недуга, таки, взяла над ним гору.

" " " "