У Хмельницькому продавчиню без маски оштрафували на кругленьку суму

Відповідне рішення прийняв Хмельницький міськрайонний суд

1320

У Хмельницькому постановою міськрайонного суду було оштрафовано продавчиню з місцевого продуктового магазину, яка порушила масковий режим. Про свідчить постанова міськрайонного суду від 17 вересня.

За попередніми даними порушення з боку жінки було зафіксовано ввечері 26 червня. Подія відбулася у продуктовому магазині “Фруктовий”, який розташований по вулиці Курчатова, 1. Жінка порушила відповідні вимоги, які встановлені п.п. 1 п. 3 Постанови КМУ № 392 від 20.05.2020, а саме – обслуговувала клієнтів магазину без захисної маски.

При  цьому у суді жінка не визнала своєї провини мотивуючи це тим, що у той час, коли було зафіксовано порушення, магазин не працює.

В той же час, незважаючи на належне інформування стосовно часу та місця, підсудна не з’явилася на судове засідання стосовно її справи, яке відбулося 17 вересня. Клопотання про відкладення розгляду матеріалів справи надійшло на електронну адресу суду. Однак в ході засідання його відхилили, оскільки аналогічне клопотання надходило до суду 25 серпня і тоді, в судовому порядку, сторона відповідача заявила, що його не подавали. До того ж відповідач не надав суду необхідні документи, які б підтверджували погіршення стану здоров’я.

Тим часом факт вчинення правопорушення підтверджується відповідним адміністративним протоколом, письмовими поясненнями свідка та письмовим поясненням власника магазину.

Читайте також: Недосидів 2 місяці й втік з колонії: на Хмельниччині впіймали в’язня

Треба наголосити, що за порушення карантину передбачена відповідальність за ст. 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення («Порушення правил щодо карантину людей») передбачає штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн для громадян і 34-170 тис. грн – для посадових осіб.  Жінку зобовязали виплатити матеріальне стягнення в розмірі 20,4 тисячі гривень.

" " " "