У Хмельницькому проходять літні олімпійські ігри. Підсумки тижня .

832

У Хмельницькому проходять літні олімпійські ігри. Щоправда, вони тренувальні та тільки для дітей. Участь у так званій «дворовій олімпіаді» можуть взяти хлопці та дівчата різного віку. Захід в нашому місті організовують вперше. Таким чином організатори  планують зацікавити малечу заняттями спортом та урізноманітнити дозвілля. Як малеча відреагувала на таку ініціативу  – Максим Посполіта розкаже.

Аби діти відчули себе справжніми олімпійцями, організатори підбирали цікаві вправи, які є складовими олімпійських видів спорту.

Хлопчакам та дівчаткам чи не найбільше сподобався тренажер для заняття велоспортом. Крутити педалі можна будь де, ефект – як на справжньому велотреку.

На спортивний майданчик НВК № 2, де і проводилися перші «Дворові олімпійські ігри», прийшли діти  які займаються велоспортом. Тренер команди каже, влітку за одне тренування його хлопці накручують понад шістдесят кілометрів.

Прийшов передати свої навики іншим дітям  і Давид. Хлопець займається велоспортом вже сім років. За цей час неодноразово брав участь у різних українських та міжнародних змагання та ставав переможцем. Велогонщик мріє, що в майбутньому досягне таких результатів, як його кумири у спорті.

Хлопець додає, цей вид спорту є і видовищним, і  досить травматичним. Тому разом із думками про хороший результат має бути присутнє відчуття безпеки.

У перших дворових олімпійських іграх взяли участь близько сотні дітей мікрорайону Дубове. Тарас випробував свої сили чи не в усіх представлених видах спорту. За це отримав багато солодощів.

Організатори переконують, ділити дітей на аматорів та на професійних спортсменів не будуть.  Тому умови одні для всіх.

Організатори планують провести більше ніж десять подібних заходів. Таким чином планують охопити більшу кількість дітей.

 

" " " "