У Хмельницькому пройшов турнір воротарів

1493

Майже 30 претендентів на місце кращого. У Хмельницькому пройшов перший турнір воротарів. Участь у ньому взяли голкіпери місцевих дитячих команд. Захисники воріт змагалися у двох вікових категоріях – старшій та молодшій. То хто став кращим серед голкіперів міста та чому на перший турнір завітав воротар клубу «Маріуполь» Рустам Худжамов?

Спеціальний простір для голкіперів. У Хмельницькому півроку тому запрацювала школа воротарів. Спершу її відвідували кілька захисників воріт, зараз вихованців значно більше.

Перевірити результати праці тренерів вирішили на футбольному полі. У Хмельницькому впершеорганізували турнір воротарів. Ідейним натхненником змагань став голкіпер клубу «Маріуполь» Рустам Худжамов.

Щодо Європи, то турніри воротарів там є, були такі змагання і в Україні, щоправда на теренах області подібних не проводили. Гарну традицію започаткували у Хмельницькому. Участь у першому чемпіонаті взяли голкіпери місцевих дитячих команд. Захисники воріт змагалися у двох вікових категоріях – старшій та молодшій.

У першому турнірі змагалися майже 30 воротарів. Учасників поділили на групи. Два тайми у кожній тривали по дві хвилини, фінальні поєдинки були довшими – по п’ять хвилин.

У старшій віковій групі кращим воротарем став Єгор Клименко. Він починав з польового гравця, потім став голкіпером і ось вже сім років захищає ворота ДЮСШ. Свою роль на полі добре знає, з обов’язками справляється і розуміє: він – половина команди.

А тому й у воротарів повинна бути спеціальна підготовка. Саме над цим півроку тому і почали працювати у Хмельницькому. Школа голкіперів, у першу чергу, покликана виховати гарну людину, а потім – впевненого у собі футболіста, який насправді стане половиною команди та надійно захищатиме її ворота.

 

" " " "