У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ РОЗРОБИЛИ ПРАВИЛА ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕКТРИЧНИХ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ

343

У Хмельницькому хочуть впорядкувати рух електросамокатів. Порядок їх використання розробили у Хмельницькій міській раді. У документі  водіїв електросамокатів пропонують прирівняти до велосипедистів, пересування яких регламентують правила дорожнього руху. Тоді як водії електричних транспортних засобів не мають ні прав ні обов’язків.

Робоча група Хмельницької міської ради спільно з поліцією розробили порядок використання електросамокатів.  Ознайомитися з ним, а також внести свої пропозиції можна на сайті Хмельницької міської ради та в соцмережах.

Серед головного – водіям електросамокатів , котрі досягли 16-річного віку рекомендують обмежити рух на велосипедних доріжках до 20 км/год.  Підліткам – рекомендують рухатися виключно по тротуарах. При цьому швидкість має бути до 5 км/год.

Всього у розробленому порядку  до півсотні пунктів.

Хмельничани до ініціативи впорядкувати рух електричних транспортних засобів сприйняли позитивно. Кажуть, неодноразово бачили, коли водії рухалися надто швидко і створювали аварійні ситуації.

Порядок використання електричних транспортних засобів планують розглянути на черговому засіданні виконкому та затвердити під час сесії Хмельницької міської ради.  До того часу чекають на пропозиції від хмельничан.

" " " "