У Хмельницькому рятувальники перевірили приватні будинки для літніх людей

698

Перевірити та попередити – аби не сталося трагедії. Два тижні тому у одному із приватних будинків для людей похилого віку у місті Харків виникла пожежа. У полум’ї загинули п’ятнадцять пенсіонерів. Ще кілька потрапили у лікарню.  Аби попередити ці події у всій країні уряд наказав перевірити соціальні заклади.

Це кадри пожежі  давності, коли у вогні загинули півтора десятка літніх людей.

У Хмельницькому також є  кілька приватних пансіонатів, де знаходяться літні люди. Їх перевірили рятувальники щодо відповідності нормам пожежної безпеки.

В цьому триповерховому будинку тимчасово перебувають одинадцять людей. Більшість самостійно пересуватися не можуть.

Перевірка цього об’єкту показала стільки недоліків, що вони ледь вмістилися на аркуші паперу. Зокрема тут немає вогнегасників, ношів та потрібної кількості евакуаційних виходів.

А це вже інший будинок для літніх людей. Тут ситуація дещо краща – є відповідна кількість вогнегасників, тай ноші, переконує директор,  вже в дорозі. А щодо пожежної сигналізації та додаткових виходів – ситуація така ж, як і в попередньому. Керівник обіцяє виправити порушення.

За словами рятувальників, за фактом виявлених порушень складуть матеріали та направлять до суду. Далі вже феміда вирішуватиме – працюватимуть ці заклади, чи ні.

" " " "