У Хмельницькому шукали причини розповсюдження інфекцій у медичних закладах. 

690

Неправильний підбір ліків та недотримання санітарних  стандартів. У Хмельницькому обговорили основні причини розповсюдження інфекцій у медичних закладах.  Окрім того,  провідні спеціалісти поділились останніми досягненнями  в області гематології.

На традиційну міжрегіональну конференцію до Хмельницького з’їхались педіатри, сімейні лікарі, хірурги та вузькопрофільні спеціалісти. Загалом прослухати доповіді провідних експертів зібралось близько двохсот медиків.  За плечима Алли Лісовської 40 років досвіду.  Проте вона не пропускає жодної конференції. Каже, медицина не стоїть на місці. А хороший лікар має йти в ногу з часом.

Цьогоріч темою конференції обрали актуальні питання гематології.  Адже саме захворювання крові  найчастіше провокують   виникнення інших патологій  та навіть летальні  випадки.

Не оминули й питання гепатитів.  Згідно статистичних даних, кількість хворих щороку зростає в рази.  І як би страшно це не звучало, досить часто  українці інфікуються саме в медичних закладах. Відтак експерти вкотре нагадали, про дотримання стандартів.

Питання внутрішньо інфекційного контролю й справді потребує детального вивчення,зауважив президент Асоціації анестезіологів України Сергій Дубров.   Адже  до інфікування іноді призводять неправильно підібрані препарати.

Загалом поділитись останніми тенденціями в медицині  приїхали 4 провідних експертів з різних міст України.

Після закінчення кожен  учасник отримав відповідний  сертифікат. Наступну конференцію  планують провести на початку жовтня.

" " " "