У Хмельницькому СІЗО поліція викрила “смотрящєго” : що встановило слідство

Ув'язнений організував у СІЗО злочинне угруповання, що встановило в пенітенціарному закладі злодійські закони

1554

У Хмельницькому СІЗО поліція викрила злочинне угруповання, кероване одним із ув’язнених, який перебуває там за підозрою в грабежі та побитті працівника виправної установи.

Як встановило слідство, у серпні цього року представники кримінального світу, що перебувають у Хмельницькому СІЗО, провели свою “сходку”, на якій обрали “смотрящєго” за цим пенітенціарним закладом. Той, маючи статус “народного обранця”,  підібрав собі кількох “заступників” – також із числа тих, що перебувають під слідством.

Вони встановили у СІЗО свої злодійські “закони”, відповідно до яких ув’язнені мали сплачувати гроші до “общака”.  Кошти надходили в розпорядження керівної верхівки, яка розподіляла їх на власний розсуд.

Крім того, у розпорядженні “смотрящєго”  та його помічників були мобільні телефони, якими незаконно користувались ув’язнені.  Усі, хто на час перебування під слідством, були тимчасово ув’язнені в СІЗО, мали коритися “обраній” владі.

Слідчі й оперативники поліції за сприяння адміністрації СІЗО зібрали достатньо доказів злочинного впливу “смотрящєго” та його помічників на ув’язнених. Крім того, вчора, 24 листопада,  правоохоронці провели обшук у СІЗО та вилучили у керівника злочинної групи записи щодо надходження і витрат коштів із “общака”. Під час обшуку були вилучені саморобні ножі, гроші, а також мобільні телефони та зарядні пристрої до них, ретельно заховані “смотрящім” та його подільниками.

Читайте також: У Хмельницькому підозрюваний, перебуваючи в СІЗО, зумів створити злочинну групу

В результаті, крім тих статей Кримінального кодексу, які він уже мав, організатору злочинної групи оголосили підозру ще за однією статтею – ч.2 статті 255-1 Кримінального кодексу України.

" " " "