У Хмельницькому скасували концерт із китайським диригентом

Виступу китайського митця став на заваді коронавірус

1135

Концерт “Піднебесна зустріч”, що планувався у Хмельницькій обласній філармонії, не відбудеться. Про це повідомили на сайті філармонії.

Виступ камерного оркестру філармонії під керівництвом китайського диригента був запланований на вечір сьогоднішнього дня. Але музикант не зможе прилетіти через візові проблеми для громадян Китаю. У зв’язку з коронавірусом вильоти із Піднебесної обмежені.

Читайте також: Хмельницька інфекційна лікарня готова приймати хворих на коронавірус

Водночас на сайті розмістили невелику інформацію про китайського митця, який не зміг прилетіти. Виявляється, молодий диригент Янь Цзянань – навчався в Одеській, а згодом у Львівській музичних академіях.  Крім того, він закінчив аспірантуру при Московській консерваторії. Зараз Янь Цзянь працює диригентом Тяньцзіньського оперного театру. Він співпрацював із багатьма колективами у Росії, США, Британії, Угорщині та Україні. Тобто, молодого китайського митця можна вважати громадянином світу, для якого не існує кордонів.

Але, на жаль, не цього разу. Небезпечна недуга зараз змусила багато країн згадати про свої кордони і подбати про безпеку своїх громадян. Будемо сподіватися, що вся ця біда мине, і хмельничани ще матимуть змогу оцінити талант музиканта із Піднебесної.

 

" " " "