У Хмельницькому стартувала «Фестивальна майстерня»

615

Два дні креативу та цікавих воркшопів. У Хмельницькому стартувала друга «Фестивальна майстерня». Це – унікальна подія, на якій навчають організовувати фестиваль. Захід поділили на кілька блоків. Перший – лекційний, далі – воркшопи та насамкінець – гра «Фестиваль для міста Хмельницького під ключ».

Пан Микола – Хотинський міський голова. Минулого року, розповідає, вперше відвідав «Фестивальну майстерню». Як наслідок, цьогоріч у Хотині пройшов перший РетроФест. З другої майстерні, каже мер, планує привезти ще одну чудову подію.

Пан Павло – гість з Нової Каховки. На «Фестивальну майстерню» також завітав вдруге. Мета, каже чоловік, відродити Херсонщину фестивальну.

Хмельниччина також не пасе задніх. Під кінець поточного року область, ймовірно отримає новий фестиваль.

Як влаштувати фестиваль та зробити його не тільки цікавим, а й прибутковим? Де взяти гроші та як працювати з донорами? Відповідь на ці та ряд інших питань дає друга «Фестивальна майстерня». Це – унікальна подія, на якій навчають організовувати фестиваль. Захід поділили на кілька блоків. Перший – лекційний, далі – воркшопи та насамкінець – гра «Фестиваль для міста Хмельницького під ключ». Ще одна важлива складова – фестивальна кухня. Тут, кажуть організатори, варто повчитися у львів’ян.

Хмельницький, каже Олег Демчук, також має гастрономічну родзинку. Про неї, щоправда, мало знають навіть хмельничани, а повинна знати щонайменше Україна.

Такий колоритний смаколик може стати візитівкою наступного фестивалю. До слова, в останньому блоці «Фестивальної майстерні» учасники розроблять концепції фесту для Хмельницького. Якщо задуми будуть атмосферними та цікавими, то мають усі шанси на втілення у нашому місті вже у наступному році.

" " " "