У Хмельницькому стартували навчання укртрансбезпеківців

612

Перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та габаритно-ваговий контроль. У Хмельницькому стартували навчання укртрансбезпеківців. Триватиме тренінг три дні. За цей час інспекторам з 10 областей нададуть загальні інструкції. Раніше кожен регіон оформляв акти про порушення як хотів. Як наслідок, половина матеріалів оскаржувалася у суді. Тепер фахівці підрозділів зобов’язані дотримуватимуться уніфікованої системи. Якщо ж ні – понесуть покарання.

Реорганізація Державної служби України з безпеки на транспорті триває. Підтвердження тому навчання, які стартували у Хмельницькому. Тренінг триватиме три дні. За цей час інспекторам з 10 областей нададуть загальні інструкції.

Тобто досі кожен регіон оформляв акти про порушення як хотів. Як наслідок, половина матеріалів оскаржувалася у суді. Тепер фахівці підрозділів зобов’язані дотримуватимуться уніфікованої системи.

Якщо ж інспектори не працюватимуть уніфіковано, нестимуть покарання. Штрафувати, кажуть укртрансбезпеківці, будуть і водіїв. Саме останні відповідатимуть за недотримання правил перевезення пасажирів або небезпечних вантажів. Особлива прискіпливість до режиму роботи та відпочинку кермувальника.

Йдеться про тахограф. Столичні спеціалісти розглянутьтри варіанти роботи з ним. Перший – рукописний, коли водій веде спеціальний журнал, другий – традиційний, коли у паперовому вигляді зберігається інформація та третій сучасний – цифровий.

Окрім роботи тахографа, інспекторам нагадають про правила перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та про габаритно-ваговий контроль. А вже наступного тижня такі ж навчання столичні спеціалісти проведуть для центральних, південних та східних терпідрозділів.

" " " "