У Хмельницькому стартував 1 етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine».

1573

 У Хмельницькому стартував 1 етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine». Його проводять що два роки заради популяризації робітничих професій. Протягом тижня обиратимуть кращого учня профтехзакладу області у 9 номінаціях. Переможці представлятимуть Хмельниччину у фінальному етапі змагань у Києві.

У 23 профтехзакладах області здобувають професію понад 10 тисяч учнів. Спершу вони стали кращими у своєму навчальному закладі, а тепер приїхали підкорювати обласну сходинку. Це – майбутні шеф-кухарі, перукарі і кутюр’є. Для більшості з них конкурс «WorldSkills Ukraine» – перший крок на шляху до успіху.

 Обиратимуть кращих серед 61 претендента у 9 компетенціях. Серед них – кондитерське, кулінарне і перукарське мистецтво, електромонтажні, зварювальні, токарні, слюсарні роботи, технології моди та кладка цегли. Пройдуть змагання у профтехзаккладах Хмельницького, Шепетівки, Славути та Нетішина.

 Кокурс називають своєрідними олімпійськими іграми серед здобувачів профтехосвіти.

 Підтримали конкурс товаровиробники та мецнати області.

 Переможців у кожній компетенції журі оголосять у пятницю. Кращі з кращих представлятимуть Хмельниччину на 2 етапі конкурсу, що відбудеться навесні у Києві.

" " " "