У Хмельницькому створюють креативний простір для любителів читати

1121

Ігри, фільми та доступ до інтернету. У Хмельницькому презентували готовий проєкт «Smalltown». Його реалізовували звдяки Громадським ініціативам, запровадженим міською радою. У концепції запланованих змін завданнямбуло зробити правильне зонування усього простору.

Маленьке містечко у книгозбірні. У міській філії бібліотеки №10 відбулося відкриття простору «SMALL TOWN в бібліотеці: сучасна дитяча мрія». Нині філію відвідує близько двох тисяч читачів. Ідея розділити приміщення на відпочинкові та робочі зони з’явилася минулого року у працівників бібліотеки.

Із нею вони подалися на Громадські ініціативи. І перемогли. Тепердля своїх постійних відвідувачів презентують готовий результат.  Серед читачів і Володимир. Хлопчик каже, сюди приходить один раз на тиждень, але тепервідвідуватимечастіше.

На цей проєкт виділили 150 тисяч гривень. Завдякицим коштам вдалося створити абсолютно новий формат бібліотеки. В заклад придбали комп’ютерну техніку, ігрову приставку, зручні меблі та книги із доповненою реальністю. Відтак, діти зможуть пограти в улюблені ігри та пошукати корисну інформацію в Інтернеті. Частково оновили інтер’єр, зокрема  – малюнки на стінах. У просторій кімнаті відвідувачі зможуть спілкуватися із друзями, брати участь у заходах та забавах.

 

" " " "