У Хмельницькому судитимуть організатора мережевого наркотрафіку

Підозрюваного можуть засудити на 15 років з конфіскацією майна

1006

В обласному центрі постане перед судом молодий чоловік, який підозрюється у контрабанді прекурсорів для виготовлення наркотичних речовин в особливо великих розмірах. Про це розповідає прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

Чоловіка, який збував прекурсори через мережу Інтернет, затримали  ще на початку березня. Ним виявився 24-річний містянин. Створивши декілька інтернет-ресурсів, молодик успішно організував декілька каналів збуту “фенілнітропену”. Ця речовина використовується  при синтезі усіх наркотиків амфетамінового ряду.

Клієнти отримували від зловмисника товар, користуючись послугами звичайних українських поштових служб. Відомо, що таким чином підозрюваний розповсюджував незаконну речовину по всій країні. Ціна питання – 50 грн/г. В ході документування злочинів підозрюваного, правоохоронці вилучили з незаконного обігу приблизно 2,5 кг фенілнітропропену, загальна вартість якого на чорному ринку становить 125 тисяч гривень.

Читайте також: Засудили на 5 років: у Хмельницькому призначили вирок для юнака за поширення наркотичних засобів

Станом на сьогодні правоохоронці вже закінчили досудове розслідування і спрямували обвинувальний акт на розгляд Хмельницького міськрайонного суду. Чоловіка судитимуть за трьома статтями КК України, загальна санкція яких може призвести до покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з повною конфіскацією майна.

" " " "