У Хмельницькому система відеонагляду допомогла розкрити вбивство

Поліцейські переглянули десятки відеозаписів і вирахували маршрут злочинця та його самого

35241

У Хмельницькому впіймали та взяли під варту місцевого жителя, якого обґрунтовано підозрюють у побитті чоловіка, що призвело до його смерті, повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області.

Нагадаємо, йдеться про випадок, що стався 31 березня. Тоді місцева жителька, що вийшла вигуляти собаку, побачила на лавочці біля Вічного вогню закривавленого чоловіка, який ледь дихав. Жінка зателефонувала до поліції та у швидку допомогу. На жаль, врятувати нещасного не вдалося: він помер у кареті швидкої допомоги. Як з’ясувалося, чоловік був сильно кимось побитий, від чого й настала його смерть.

Поліцейські, на гаючи часу, взялись за пошуки зловмисника. Для того, щоб з’ясувати, що там сталося, а також вийти хоч на якийсь слід ймовірного вбивці, їм довелося переглянути записи десятків відеокамер. Особливо стала в нагоді система  відеонагляду “Безпечне місто”, кажуть правоохоронці. Саме вона допомогла зафіксувати його злодіяння, а також простежити маршрут, яким рухався зловмисник після скоєного.

Читайте також: На Хмельниччині чоловік, що відсидів за вбивство дружини, проламав череп своєму сину

Так слідство вийшло на 29-річного містянина. З’ясувалось, що на той момент, коли він по-звірячому бив чоловіка, зловмисник був сильно п’яним, що, звісно, суд розглядатиме як обтяжуючу обставину.

Зараз зловмисник уже взятий під варту. Йому оголосили про підозру за ч.2 статті  121 ККУ (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що призвело до смерті потерпілого).  Якщо вина чоловіка буде повністю доведена в суді, йому доведеться провести за гратами від 7 до 10 років.

" " " "