У Хмельницькому триває збір підписів за “собачі” петиції

Містяни добиваються створення прогулянкових зон для собак

1785

У Хмельницькому триває збір підписів за “собачі” петиції. Одна з них була подана 20 травня хмельничанкою Вікторією Чорнобривою. Інша – з’явилася через шість днів за авторством Оксани Пермякової. Обидві петиції – приблизно однакового змісту і стосуються братів наших менших.

Зокрема, Оксана Пермякова вважає, що в усіх парках Хмельницького слід створити огороджені території для вигулу собак. Тоді люди і тварини не заважатимуть одні одним, і буде вирішено одвічний конфлікт між “собачниками” і тими, хто собак не тримає.

“Закликаємо створити для собак огородженні території. Задля безпеки та комфорту людей. Наші домашні улюбленці, як діти, які потребують побігати”, – пише авторка петиції.

Вона також наголошує, що досі в дожному парку міста немає таких територій для вигулу, через що нерідко виникають конфлікти між власниками собак і тими, хто гуляє, приміром, із дітьми. І тих, і інших зрозуміти можна.

Читайте також: У Хмельницькому петиція про котів набрала потрібну кількість голосів: тримаємо за вусатих кулаки

Водночас не спускати собаку з повідка  і не скидати  неї намордника – теж не вихід, переконана авторка.

“Власники тварин не хочуть порушувати закон, але влада не залишає вибору. Крім того, всі засуджують жорстоке ставлення до тварин, але всі забувають, що постійне перебування собаки на повідку і в наморднику – це теж прояви жорстокості”, – справедливо зауважує жінка.

Отже, обидві авторки петиції просять містян підтримати їхнє прохання, щоби добитися створення таких місць для вигулу собак. Втім, аби не розпорошувати голосів, треба, мабуть, підписати одну петицію. Наприклад – Оксани Пермякової. Вона більш розлога і на сьогодні вже набрала більше голосів.

До закінчення збору підписів під нею залишилося 60 днів. На сьогодні зібрано лише 66 голосів із 500 необхідних.

" " " "