У Хмельницькому відбувся круглий стіл щодо можливості створення молочного кластеру.

1065

Заробляти у селі можна та треба. У Хмельницькому відбувся круглий стіл щодо створення на базі сімейних ферм великого молочного кластеру. Також ініціатори запропонували створити додаткові ферми. Як розвиватимуть молочну галузь ?

Хочеш заробляти – потрібно об’єднуватися. У Хмельницькому обговорили перспективи із створення сімейних молочних ферм, а на їх базі і молочного кластеру. За словами організаторів, наша країна одна із держав, котра може забезпечити молочною продукцією мільйони людей у світі.

Наразі Хмельниччина є однією із лідерів в Україні щодо створення сімейних молочних ферм. Для створення  кластеру потрібно набагато більше. За підрахунками, аби від цього була вигода, їх має з’явитися близько п’яти десятків. А в Україні – тисячі.  Гроші на розвиток планують  залучати із іноземних грантів.

Вже на найближчій сесії обласної ради будуть порушувати  питання щодо зміни деяких пунктів у програмі підтримки і створення сімейних молодших ферм.

На думку ініціаторів, розвиток молочного скотарства дозволить заробляти селянину, розвивати сільські території та наповнювати державний бюджет.

 

 

" " " "