У Хмельницькому відзначили 31-шу річницю виведення військ з Афганістану

592

15-го лютого українці відзначали день виведення військового контингенту і з Республіки Афганістан. У Хмельницькому учасників бойових дій на території інших держав вшанували концертною програмою. Також кілька сотень ветеранів поклали квіти до пам’ятника афганцям.

Хмельничанин Костянтин, як і сотні його побратимів, прийшов відзначити 31-шу річницю виведення військ з Афганістану. Чоловік у далекій для країні прослужив двадцять два місяці. На тій війні залишив товариша.

Афганець  Руслан Василишин на тій війні отримав поранення і контузію. Чоловік  до цього часу і з сім’єю проживаву гуртожитку. Тепер став одним із тих, хто отримав сертифікат на квартиру. Чекав її в черзі близько двадцяти років.

Квартири афганцям міська рада надає не вперше. Минулого року замість сертифікатів на житло віськові отримали гроші на купівлю необхідних квадратних метрів.

Крім того міська рада ще у 2016-му підписала меморандум щодо надання підтримки учасникам бойових дій на території інших держав. З минулого року ветерани  мають право на реабілітацію в оздоровчому таборі «Берег Надії»

 

 

" " " "