У Хмельницькому відзначили 31-шу річницю виведення військ з Афганістану

1086

 15-го лютого в Україні відзначатимуть день вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Разом із тим цього року виповнюється 31-а річниця з часу виведення військ з Афганістану. В переддень цієї дати ветеранів війни вітали у Головному управління національної поліції області.

 Володимир Володимирович у вісімдесяті служив у тодішній міліції Хмельниччини. Наказом керівництва він та ще кілька співробітників були направлені у Афганістан. Їхня група мала спеціальне завдання.

 Тодішній молодий солдат, а тепер ветеран пробув у далекому Афганістані понад два роки. Побував чи не в кожній провінції, котра контролювалася народною владою східної країни. За цей час отримав контузію, але продовжив службу.

 За час десятилітньої війни відати свій військовий обов’язок встигли близько ста п’ятдесяти тисяч українців. Понад три тисячі загинули, поранень зазнали більше ніж десять тисяч. Проте кожен воїн, котрий брав участь у бойових діях на території інших держав, переконаний – це була важка життєва школа.

 Навіть після виходу на пенсію воїни-інтернаціоналісти не залишаються осторонь державницьких подій. Так під час Революції Гідності була створена афганська сотня, а на початку російської агресії сивочолі ветерани стали одними із перших на захист батьківщини та ділилися своїм досвідом із молодими солдатами. В цей день привітали ветеранів помічники народного депутата України Сергія Лабазюка.

" " " "