У Хмельницькому влада радилася з підприємцями, як протистояти карантину: що вирішили

Карантин болюче вдарив по малому і середньому бізнесу, залишивши без заробітку тисячі людей

2674

У Хмельницькому влада контактує з підприємцями, намагаючись хоч якось пом’якшити удар, завданий коронавірусом. Мер Олександр Симчишин провів розширене засідання Ради бізнесу в режимі онлайн.

Говорили про те, що найбільше непокоїть підприємців. Зокрема, про виплату зарплати працюючим. Сьогодні, коли багато підприємств стоїть, немає виробництва і в багатьоїх немає реалізації продукції, природно, що й платити людям зарплату немає чим. Тож чемало найманих працівників просто опинились на вулиці  – без будь-яких засобів до існування.

Крім того, немало підприємців увійшли в карантин, маючи кредити, які тепер гасити теж немає чим. Вони теж просять допомоги у держави.

Підприємці також мають прохання до влади, щоб їм хоча би дозволили зайнятися необхідними поточними ремонтами або зведенням нових об’єктів на своїх підприємствах, поки ті стоять. (Хоча тоді виникає питання, чи насправді їм немає чим платити людям.)

Бізнесмени також відчувабть гостру необхідність у проведенні безкоштовного онлайн-навчання у період карантину.

Читайте також: Вперше свято Воскресіння Господнього буде проходити без вірян у храмах

Бізнес також чекає допомоги від держави у вирішенні багатьох “гарячих” питань.

Обговоривши усі ці питання, Рада бізнесу опрацювала пропозиції, в яких, зокрема, містяться такі моменти:

  • збільшення фінансового ресурсу для часткового відшкодування з міського бюджету відсоткових ставок за кредитами, а також підвищення ліміту цієї допомоги на одного позичальника;
  • видання дозволів на здійснення будівельних та ремонтних робіт в приміщеннях суб’єктів господарювання, робота яких призупинена на період карантину;
  • тематика он-лайн навчань у співпраці з ЄБРР.

Крім того, окремо окреслили коло проблем, які вимагають  негайного втручання уряду.

" " " "