У Хмельницькому впіймали “гастролерів”, які видавали себе за поліцейських

Молодики з Харківщини встигли відмітитись у кількох областях України

1128

У Хмельницькому  поліцейські затримали шахраїв, які видавали себе за їхніх колег. Псевдополіцейські діяли за відпрацьованою схемою: телефонували людям, повідомляючи, що їхні рідні в біді. Люди, збиті з пантелику напором шахраїв і звісткою про біду, віддавали їм останнє.

До Хмельницького “гастролери” встигли побувати на Львівщині, Тернопільщині, Київщині, Полтавщині, Сумщині, Волині. Зокрема на Волині тамтешня поліція зафіксувала 10 злочинних епізодів, в яких вони “засвітилися”. І от нарешті спритники дісталися нашого обласного центру.

Першою жертвою псевдополіцейських у Хмельницькому стала містянка, якій повідомили, що її донька скоїла ДТП. Від такої звістки мати втратила голову та віддала шахраям усю готівка яку лише мала: тисячу американських доларів і 10 тисяч гривень.

Наступного дня, 22 лютого, на гачок шахраїв потрапила вже інша  жертва.  За легендою зловмисників, ДТП скоїв син жінки, а сам потрапив до реанімації. Жінка, що була у повному розпачі віддала їм теж усе, що мала – 10 тисяч гривень і 420 доларів.

Читайте також: У Хмельницькому знову шахраї знімали порчу та розблоковували картки

Із цими грішми своїх “колег”-гастролерів упіймали справжні поліцейські, які вже “пасли” їх. Шахраїв  затримали поряд із сусіднім будинком. Затриманими виявились  23 і 27-річний молодики із Харківської області. При обшуку в них знайшли кілька мобільних телефонів із сім-картками та 25 тисяч гривень.

Третього їхнього подільника спільно вполювали на Полтавщині працівники полтавської і волинської поліції. Той, 25-річний, “гастролер” уже повертався із Хмельницького потягом. До речі, незважаючи на свій молодий вік, чоловік уже мав судимість.

Незабаром “гастролерам” оберуть запобіжні заходи. Потім триватиме досудове слідство, якому буде що вивчати, адже пройдисвіти встигли “нагастролювати”  у багатьох регіонах.

" " " "