У Хмельницькому вирішили, як вчинити з жінкою, що продавала своє немовля

Молоду матір підозрюють у вчиненні злочинів за трьома статтями Кримінального кодексу

7594

Хмельницький апеляційний суд остаточно вирішив, як вчинити з жінкою, яку підозрюють у торгівлі своєю новонародженою дитиною.

Попередньо Хмельницьким міськрайонним судом їй вже був обраний запобіжний захід у вигляді домашнього нічного арешту. Однак прокурор, який здійснює нагляд за цією справою, наполягав на тому, щоби цей захід замінити на більш жорсткий – цілодобове перебування під домашнім арештом, йдеться у повідомленні Хмельницького апеляційного суду.

Прокурор вважає, що жінці висунуті доволі серйозні обвинувачення. Один зі злочинів, в якому її підозрюють, є особливо тяжким. Тому, на думку сторони обвинувачення, жінці треба обмежити свободу, щоби вона не мала можливості вплинути на свідків, а також переховуватись від правосуддя.

Нагадаємо, йдеться про випадок, що стався в минулому році у міському перинатальному центрі. Там вдалося запобігти продажу немовляти, який мав відбутися за сприяння заступниці головного лікаря перинатального центру.

Розглянувши справу, Хмельницький апеляційний суд залишив ухвалу своїх колег без змін. На думку суду, існуючого запобіжного заходу цілком достатньо. Феміда у своїх висновках керувалася, зокрема, і тим фактом, що в підозрюваної жінки є ще одна малолітня дитина, яку вона має утримувати, а отже, ходити на роботу. Крім того, жінка не ухиляється від слідства, активно співпрацює з ним і визнає свою вину.

Читайте також: Жінці з Хмельничини, що продавала своїх дітей, змінили вирок: що вирішив апеляційний суд

Отже, суд визнав можливим залишити їй обраний запобіжний захід – нічний домашній арешт. Це означає, що з 22-ї години вечора по 6-у ранку наступного дня жінка має бути вдома.

" " " "