У Хмельницькому запрацював інсультний центр

643

Інсульти та гостре порушення мозкового кровообігу лікуватимуть в новому відділенні Хмельницької обласної лікарні. Поки воно єдине в обласному центрі. Приміщення оснащене усім необхідним та розраховано на 30 ліжкомісць. Допомогу пацієнтам надаватимуть за кошти держбюджету.

Інсульти та гостре порушення мозкового кровообігу лікуватимуть в новому відділенні Хмельницької обласної лікарні. В сьомому корпусі запрацював інсультний центр. Також там надаватимуть послуги із реабілітації, які значно покращують стан пацієнта після медикаментозного лікування. Кошти на оновлене відділення виділили із обласного бюджету.

Актуальність та необхідність центру обумовлена кількістю хворих. За статистикою щороку на лікування до обласної лікарні потрапляє близько чотирьох тисяч людей.

Згідно медичної реформи на кожного пацієнта з держбюджету виділятимуть 36 тисяч гривень на лікування. Одночасно у відділенні може перебувати 30 пацієнтів. Для їхнього комфорту палати оснащені холодильниками, телевізорами, окремими вбиральнями та спеціальними ліжками. Одразу у відділенні розташований і кабінет реабілітації. Там знаходяться тренажери, які допомагають розробляти м’язи рук та ніг.

Обласні очільники завітали на відкриття із подарунками. Для ефективної роботи лікарів передали кисневий концентратор та електрокардіограф.

" " " "