У Хмельницькому запрацював проект «Є-малятко»

1311

Економія часу та сили. У Хмельницькому запрацював проєкт «Є-малятко». Це – комплексна послуга, якою можуть скористатися батьки новонародженої дитини. За однією заявою вони одночасно отримують близько 10 державних послуг від різних органів влади. Така процедура займає максимум півгодини часу. Якщо збирати довідки традиційним способом – не вистачило б і 10 днів.

Економія часу та сили. З 19-го травня у Хмельницькому запрацював проєкт «Є-малятко». Це – комплексна послуга, якою можуть скористатися батьки новонародженої дитини.

За однією заявою батьки можуть одночасно отримати близько десятка державних послуг від різних органів влади. Така процедура займає максимум півгодини. Якщо збирати довідки традиційним способом – не вистачило б і десяти днів.

Заповнити заяву можна у ЦНАПі або відділах ДРАЦС. Незабаром – у перинатальних центрах. Зараз за однією заявою батьки можуть отримати вісім послуг, три з них – базові.

Окрім базових, є ще п’ять послуг на вибір батьків. Тобто вони самі обирають те, що бажають отримати.

Окрім цих, ще є реєстрація у державному реєстрі фізичних осіб-платників податків та реєстрація місця проживання дитини. До кінця року з’явиться ще дві послуги на вибір.

За майже місяць «Є-малятком» у Хмельницькому скористалися понад 10 сімей. Поки що заповнити заявку на отримання послуги можна у ЦНАПах або відділах ДРАЦС. Незабаром – у перинатальних центрах.До кінця року планують запустити онлайн-реєстрацію заяв через портал «Дія».

" " " "