У Хмельницькому завершився 21-ий фестиваль моновистав «Відлуння».

692

У Хмельницькому завершився 21- фестиваль моновистав. Участь у ньому взяли актори та режисери із 7 країн світу. За час цьогорічного «Відлуння» глядачі побачили 9 вистав, кожна із яких поставлена рідною мовою. Розпочинали цьогорічний фестиваль у монотеатрі «Кут» актори з Києва. Для закриття тут також підготували  2 українських твори.

У залі – тиша. На сцені – акторка столичного театру. Марина Святненко грає моновиставу «Муза»

Вперше прем’єра вистави за  участі  цієї молодої актриси відбулась минулого року.  Спокійній та врівноваженій Марині було важко ввійти в роль  непосидючої Музи.Проте майстерність перевтілення показала сповна.

На закриття фестивалю організатори підготували ще один український  твір «Леді Капулетті». Всього ж глядачі побачили 9 моновистав мовою оригіналу. Сюди завітали митці із  Чорногорії, Казахстану, Литви та інших країн. У переддень закриття глядачів вразили іспанською експресією у творі «Криваве весілля»  Як каже актриса, моновистава – це дуже відповідальна робота.

Режисер додає – приємно вражений організацією «Відлуння»

Як каже засновниця фестивалю, на 21-му фестивалі зібралися найяскравіші актори, котрі за кордоном  отримують великі гонорари. Сюди ж приїхали за власний кошт , аби доєднатись до великої міжнародної родини, яке вже багато років гуртує «Відлуння».

Ніна Мазур додає, з роками попит на моновистави у глядача шалено виріс, адже це сприймається як своєрідне одкровення актора.  Тут важливе все – слово, пластика, декорації та внутрішній стан. І кожен номер цікавий та своєрідний, адже передає національний колорит.

Відколи фестиваль переїхав  зі столиці до Хмельницького,  він вже став впізнаваним у творчих колах і не тільки. Сцена  монотеатру «Кут»  показала, наскільки важливо звертати увагу не на масовість , а на особистість. Тож  одразу після завершення цього «Відлуння», організатори готуватимуться до наступного.

" " " "