У Хмельницькому змагалися кращі рукопашники країни

1866

 Військові частини, спортивні клуби та школи. У Хмельницькому пройшов турнір рукопашників. Це – вже 17-ті змагання, які приурочують до річниці виведення військ з Афганістану. За останні роки чемпіонат став рекордним та зібрав понад чотириста бійців з п’яти областей. Хто з них видався кращим – бачили наші журналісти.

 Військові частини, спортивні клуби та школи, а загалом понад чотири сотні учасників віком від 8-ми років. Усіх їх об’єднав відкритий чемпіонат Хмельницької області з рукопашного бою. Цього року турнір пройшов вже 17-й рік поспіль.

 На татамі спортсмени змагалися у двох версіях – легкому та дозованому контактах. Поділили усіх бійців і за віковими категоріями – від дорослих і до наймолодших. Полінка Луценко, до прикладу, представниця останніх.

 Свій перший поєдинок Полінка програла, втім дівчинка не розчаровується. Головне, каже, не опускати руки та йти далі.

 Полінка – представниця спортивного клубу з Житомирщини. А ще на турнірі були бійці спортивних шкіл та навіть військові. За звання кращих, до прикладу, боролися нацгвардійці, судові конвоїри та прикордонники.

 А ще відкриті змагання – етап підготовки до чемпіонату України, перепустка у склад української збірної на світовий турнір. Щоправда, – це лише спортивна складова поєдинків. З іншого боку, – це патріотичне виховання, адже вже 17-й рік поспіль змагання приурочують до річниці виведення військ з Афганістану.

 У першу чергу, каже пан Валентин – тренер житомирської команди, а до того ще й воїн-інтернаціоналіст, потрібно виховати хорошу людину і тільки потім – хорошого бійця. Без першого немає другого, а без другого нових звершень та перемог.

 

" " " "