У Хмельницькому знайшли 170 мін

691

Небезпечний спадок. У Хмельницькому знайшли 170 мін часів Другої світової війни. Їх виявили у мікрорайоні Ракове. Небезпечну спадщину відкопали будівельники на місці, де має вирости багатоповерхівка. Близько тони залізяччя лежало просто під ногами у людей. Було у бойовому стані, тож могло рвонути будь-якої миті. Якби детонувало, наслідки могли б бути непоправними. Розліт осколків тільки однієї міни становить кілька сотень метрів, тож у повітря міг злетіти весь мікрорайон.

У повітря ледь не злетів мікрорайон Ракове. На будівельному майданчику, денезабаром виросте багатоповерхівка, відкопалинебезпечний спадок. Під час землерийних робіт будівельники знайшли протитанкові міни.

Усі роботи будівельники зупинили та негайно викликали саперів. Ті на місці будівництва знайшли 170 протитанкових мін.

І це тільки одна міна. Близько тони залізяччя, що лежало під ногами у людей, було у бойовому стані, тож могло рвонути будь-якої миті. Якби детонувало, наслідки могли б бути непоправними.

На щастя, усе обійшлося. Небезпечний спадок сапери вивезли та знешкодили на спеціальномуполігонінеподалікСтарокостянтинова.

І такого багатства не бракує. Друга Світова залишила по собі небезпечний спадок. Зараз, до прикладу, сапери працюють у Волочиському, Ізяславському та Віньковецькому районах.

" " " "