У Хмельницькому знову відтермінували запровадження е-квитків

На думку місцевої влади наразі хмельничанам бракує мотивації для покупки е-квитка

455

У Хмельницькому місцева влада черговий раз прийняла рішення перенести запровадження е-квитків для проїзду в тролейбусах. При цьому з новою датою вже визначилися. Так, остаточно перехід на електронний розрахунок за проїзд в хмельницьких тролейбусах відбудеться вже з першого липня. Про це повідомив заступник міського голови Хмельницького Микола Ваврищук.

При цьому він пояснив черговий переніс тим, що наразі містянам бракує “мотивації” для того, щоб придбати е-квиток за 40 гривень. А мотивація тут може бути лише одна – грошова.

“Головним “мотиватором” купити електронний квиток буде різниця в ціні за проїзд. Ми плануємо її запровадити у червні разом з підвищенням тарифу. Ті хто розраховуватимуться готівкою платитимуть на гривню більше, ніж ті у кого є електронний квиток”, — пояснив Микола Ваврищук.

При цьому він додав, що вже в липні в міських тролейбусів не буде кондукторів і працюватиме лише контрольна служба. Таким чином в транспорті просто не буде того, кому б можна було заплатити за проїзд готівкою.

Також чиновник зазначив, що для відстежування балансу на кратці е-квитка можна буде скористатися спеціальним мобільним додатком “7pik”.

«У тому разі, якщо на картці закінчаться кошти для оплати проїзду, пасажир не зможе користуватися тролейбусними перевезеннями. Якщо він проігнорує, і поїде далі, контрольна служба оштрафує даного пасажира», – зазначив Микола Ваврищук.

Читайте також: Хмельницькі маршрутки оснастять валідаторами

Наразі передбачається, що безкоштовно поповнити баланс е-квитка можна буде чотирма способами:

Сайт MyCity – через особистий кабінет

Сайт компанії Gerc – за номером квитка

Термінали City24 та iBox

" " " "